maandag 5 januari 2009

Klassendag boek 5 januari.

Klassendag boek 5 januari.

Het was de eerste maandag van het jaar 2009, school is weer geopend. Wij vieren dat natuurlijk met ... een nieuwjaars opening!


Dit jaar gingen wij het hebben over … goede voornemens! Eerst vertelde Henriëtte wat haar goede voornemen was voor 2009; ze wilde een keer per week gaan sporten. Het team had een spel bedacht: het ging zo.... Henriëtte kreeg kaartjes met daar op een van de goede voornemens van een lid van het team. Ze moest kijken welke van wie was!! Het ging best goed. Bij de eerste ronde had ze er 4 van de 7 goed en in ronde tweede ronde had ze alles goed.

Dit zijn een paar dingen: Emmy had :een tweede huis kopen in Haren.

Tom had :niet meer in m'n neus peuteren tijdens de file.

Jan had : mijn huis verkopen. (die wist Henriëtte natuurlijk gelijk)

De goede voornemens van iedereen (ook van alle kinderen van school en ouders als ze willen) worden in een kist gedaan en ergens begraven. Om over een jaar er achter te komen of het gelukt is of niet..

Toen de nieuwjaars opening was afgelopen, gingen we in de klas vertellen en/of luisteren naar de verhalen van de kinderen.

Timke had gelogeerd met Lotte, Diederik kwam in aanraking met de politie & Tamar heeft gezwommen en met Anna gespeeld.

Eerste dag op school of niet, we moesten gaan werken.

Het was tevens ook de eerste dag in nieuwe tafelgroepjes.

Er werd hard gewerkt. We hadden fruit pauze.

De pauze was afgelopen. We gingen gelijk aan onze tafel zitten en ons werk afmaken van maandag. Het enige speciale was dat Caspers toetsen (op de computer)waren verdwenen.

Er werd weer hard gewerkt.

We hadden brood pauze.

In de pauze gingen de kinderen die wilden naar het Zernike veld.

De sloten waren dicht gevroren en kon je over de bevroren sloten lopen. Er wordt zoals gewoonlijk weer veel gevoetbald op het Zernike veld. De teams: Thule VS. de rest. Thule won van de rest met 2-1.

Na de brood pauze gingen groep zeven en acht Engelse toets doen en groep 6 ging met Jan aan de studie werken. Daar kan ik verder niets over vertellen, want ik moest de Engels toets doen. Toen Engels af was, vroeg Sarah aan Nicky om Olympus groep zeven op te halen. We gingen samen Engels doen. Wij kregen geen woordjes, want volgende week zouden wij toets week hebben dus een + punt!!

Je kon kiezen uit een Engels kwartet of een Engels bingospel spelen.

Olympus kon naar Olympus, want wij gingen werkhoeken doen. Iedereen werkte erg zelfstandig.

We moesten al weer stoppen met de werkhoeken. We deden in plaats van eindkring klassenvergadering. Het onderwerp: of je nou wel of niet een cadeautje mag geven bij een verjaardagskring. We hebben nog geen besluit getrokken.

We waren klaar met de klassenvergadering. We mochten naar huis.


ARMAN.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.